Staat er binnenkort een high tea gepland? Een high tea is natuurlijk niet compleet zonder scones. Probeer eens onze versie van de traditionele scones. Ze zijn glutenvrij, eiwitrijk maar toch even lekker! Maak het af met een huisgemaakte jam van bessen met Sukrin poedersuiker. Met dit recept maak je 14 verrukkelijke scones.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, eiwitrijk, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Kokosmeel, Sukrin:1, Sukrin Icing
Porties: 14 scones
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 149 kcal
- Eiwit: 12,9 gram
- Koolhydraten: 7,5 gram
- waarvan suiker: 6,6 gram
- Vet: 6,3 gram
Tip! Vervang eens de rozijnen door blauwe bessen of kersen.
Suikervrije en glutenvrije scones
Staat er binnenkort een high tea gepland? Een high tea is natuurlijk niet compleet zonder scones. Probeer eens onze versie van de traditionele scones. Ze zijn glutenvrij, koolhydraatarm maar toch even lekker!
Ingrediënten
- 300 gram Sukrin Amandelmeel
- 60 gram Sukrin Kokosmeel
- 1/4 el zout
- 1 1/2 el baking soda
- 2 el Sukrin:1
- 100 gram rozijnen
- 30 gram kokosolie
- 2 eieren
- 60 ml kokosolie
- 2 el appelcider azijn
- Sukrin Melis
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Mix de Sukrin Amandelmeel, Sukrin Kokosmeel, zout, baking soda en Sukrin:1 in een grote kom. Voeg op het laatst de kokosolie toe.
- Meng de eieren, kokosmelk en appelcider azijn en voeg, samen met de rozijnen, toe aan de mix hierboven.
- Vorm een zacht deeg door alle ingrediënten te mengen.
- Maak 10-12 bolletjes van het deeg en bak in de oven voor 25-30 minuten.
- Bestrooi met Sukrin Melis voor het serveren.